Selecteer een pagina

DOELSTELLINGEN

Creatievelingen hebben meestal steun en begeleiding nodig om echt in flow te komen. Traditionele bedrijfsstructuren bieden daar helaas geen voldoeninggevend antwoord op. The Creative Society wil ‘creative minds’  helpen om tot mooie realisaties te komen met hun talent, idee of project. Dit door ideeën te verbinden met een onderscheidend businessmodel en competente partners die er mee voor willen gaan. Gedreven vanuit passie en ‘goesting’ en niet om snel wat geld te verdienen.

Traditionele bedrijven hebben het vandaag zeer moeilijk om creatief en innovatief te blijven, onder de enorme druk van productiviteit en rendabiliteit. The Creative Society wil graag mee het verschil maken voor organisaties die op zoek zijn naar frisse creativiteit en die daar respectvol mee willen omgaan.

Is The Creative Society iets voor jou?

Wil je graag samen verkennen of The Creative Society iets voor jou is? Neem dan gerust even contact met ons op.

Ron Maes

oprichter, The Creative Society

ONZE WAARDEN

Als onze overtuigingen voor jou als vanzelfsprekend klinken, dan zal jij je wellicht snel thuis voelen in onze community.

 • Wie geeft krijgt het tienvoudige terug. Members van TCS helpen elkaar graag en kunnen genieten van elkaars success. Meedenken, ervaring en contacten delen is wel iets anders dan meeduiken in de implementatie.
 • Pay it forward: alles start bij geven, eerst zelf iets bij te dragen in het succes van anderen. Zo komt ook voor jou de hulpverlening en steun op gang.
 • Samen sterk. Alleen kan je misschien een spijker slaan, maar samen kunnen we projecten realiseren die echt een verschil maken. Wij houden van de energie om als creatieve community uitdagingen aan te gaan en verrassende resultaten neer te zetten.
 • Geld is nooit ons vertrekpunt, maar wel een resultante van iets goed te doen wat echt een verschil maakt.
 • Eigenbelang is menselijk en oké, voor zover het niet ten koste gaat van het geluk van anderen
 • Wij willen dat de wereld er morgen wat beter uitziet dan vandaag en dragen graag bij met creatieve innovatie.
 • We willen graag een verschil maken voor anderen

HOE WORDEN AFSPRAKEN GEFORMALISEERD?

The Creative Society werkt met een licentiemodel waarbij via een charter alle praktische afspraken helder en transparant worden onderschreven. Als partner bekomt u dan het recht om mee vanuit naam van The Creative Society naar buiten te treden in uw communicaties. Members komen in aanmerking om mee te werken aan projecten van TCS. Dat kunnen eigen projecten zijn of projecten voor klanten van TCS. Een member of partner heeft echter nooit het recht om verbintenissen aan te gaan uit naam van The Creative Society. Alle projecten en initiatieven gebeuren steeds vanuit een aparte juridische entiteit of samenwerkingsovereenkomst tussen de specifieke betrokken partijen. Hoewel The Creative Society een grote netwerkorganisatie is, hebben we zelf ook een juridische entiteit (The Creative Society bvba) gecreëerd om de centrale organisatie en de financiële stromen praktisch te ondersteunen.

Iets niet duidelijk?

Of een tikfoutje gespot? Laat het dan even weten.. want dit gebeurt live, as we speak..
Thanks a million. Ron

FINANCIEEL

In een creatief landschap ontstaan heel wat varianten van samenwerkingsvormen. The Creative Society zoekt telkens naar het meest geschikte business- en vergoedingsmodel voor alle betrokken.  Volgens het pay-it-forward-principe dient natuurlijk niet alles in geld uitgedrukt te worden. Toch is het belangrijk dat wie een belangrijke bijdrage levert ook gepast vergoed wordt voor de inbreng. Dit zijn de meest voorkomende afspraken.

 • Jij inspireert een bedrijfsklant over de kracht van TCS? Als jouw relatie met een klant het vertrekpunt wordt van een mooie samenwerking binnen TCS, dan ontvang je een aanbrengcommissie op alle business die met ‘jouw’ klant wordt gedaan vanuit de TCS.
 • Je brengt een uitvinding aan? Uitvinders die zich niet als ondernemer ontpoppen ontvangen doorgaans een royalty voor hun uitvinding als dit leidt tot een concreet project.
 • Je werkt actief mee aan projecten van TCS? Je ontvangt een vergoeding voor je prestaties, volgens onze afspraken en in overeenstemming met het projectbudget van de klant.
 • Je hebt een eigen project of organisatie en wil graag de support van TCS kunnen terugvallen? Om te klankborden, voor strategisch advies en contacten. TCS kan dan een kleine participatie in uw project of bedrijf nemen en bouwt mee aan uw succes. Onze vergoeding is dan in verhouding tot de omvang van het success. Je betaalt niet voor consultancy, maar laat TCS mee delen in de prijzen.
 • We richten samen een nieuwe entiteit op en delen het ondernemerschap. In dat geval richten we best een joint-venture op.